Start Home Jongeren Kids Jongeren Wijk Aanpak Back on Track Aanmelden & Contact

Terug naar site Bedrijf&Samenleving

Interview

 


Time2ShineHaarlem-home watishetmentorproject-wijkaanpak jongerenwijkaanpak/aanmelden training-jongerenwijkaanpak interview-jongerenwijkaanpak

Mentee Ismael Abdulle Omar

Ismael is sinds 2009 in Nederland. Zijn thuisland is Somalië.

Via het mentorenproject Back on Track is Ismael gekoppeld aan een mentor. Samen zijn ze enthousiast aan de slag gegaan en hebben zij veel Nederlands geoefend. Dat spreekt hij nu stukken beter waardoor hij aangenomen kon worden op de IT opleiding van het ROC in Haarlem.

Ismael is een goede voetballer en wil heel graag bij een voetbalclub. De Koninklijke HFC, niet zomaar een voetbalvereniging, heeft hem dan ook om zijn voetbalkwaliteiten aangenomen en hij kan daar zijn energie kwijt! Heerlijk voor hem.  

Bedrijf & Samenleving heeft voor Ismael een bijbaan geregeld bij Barista Haarlem, daar hebben ze (werk-)plezier met elkaar.  

Ismael woonde in dak- en thuislozen opvang Spaarnezicht maar woont sinds kort anti-kraak met twee andere jongens. Zijn mentor heeft geholpen Ismael te verhuizen, er is een heuse klik tussen die twee.

Er ontbrak nog een vervoersmiddel om je wat makkelijker te verplaatsen, en ja, in Nederland is dat de fiets! Op de Haarlemse Beursvloer heeft zijn mentor dit voor hem geregeld. Trots laat hij zijn fiets zien! (zie foto)

Geweldig om te zien dat Ismael alle kansen die hij krijgt met beide handen aangrijpt.

 Binnenkort gaan we met alle jongeren en de mentoren uit het project naar een kookstudio zodat we met elkaar, onder het genot van het koken, kennis kunnen maken.


Mentee Babou Dra is samen met zijn Mentor Atin naar Reco Autoschade in Haarlem geweest om te kijken hoe het er bij een autoschadebedrijf aan toe gaat. Een geslaagde dag en wij bedanken Reco nogmaals voor de samenwerking!